Dúr-moll zenei iskolaelőkészítő

DÚR-MOLL ZENEISKOLA ELŐKÉSZÍTŐ

 

 

Tehetségkutató, 3 órás komplex fejlesztő foglalkozás, más művészeti ágakkal ötvözve, amelyben  a kotta, és a hangszer alaphangjait önállóan is képesek leszünk elmondani, megszólaltatni és 100 dalt el tudunk játszani az év végére.

 • A muzsikaszó varázslatával és segédletével eljutunk a logikai gondolkodás, a beszéd, a mozgás koordinálásáig, nem kihagyva a matematika alapjait, a memorizálás folyamatát és a kreativitást
 • A tanoda által szerkesztett zenei feladatlapok utat mutatnak a kottaolvasásig, amely mellett a furulya használatával a finommotorikát is fejlesztjük.
 • A gyerekdalok vidám töltésűek, így ezek éneklésével, játékával érzelemvilág is érzékenyebb, izgalmasabb, színesebb lesz.
 • A zenén keresztül az agy mindkét féltekét erősítjük, hisz tudjuk az agy bizonyos részei hét éves korra már teljesen kialakulnak, elsősorban főleg azok, amelyek az IQ fejlesztéséért felelősek.
 • A zenén és hozzá kapcsolódó játékokon keresztül ismerkedünk a világgal, kreatív foglalkozás bevonásával.

 • A DÚR-MOLL délutáni kezdési időpontjai adnak egy menekülési útvonalat azoknak, akik nem szeretnek bent aludni délután az óvodában.

Csak komoly szándékú jelentkezőkre számítunk, akik a rendszeres megjelenésükkel, otthoni gyakorlással biztosítják a gyors haladást!

Mi is fog történni a foglalkozásokon?   Itt tekinthető meg!

 

 • Saját módszertannal és füzetcsomaggal dolgozunk, de mindent a gyerekek játékos létéből kiindulva. (matricázás, színezés, …)

 • Az év során 3 játék- és 3 kottafüzetet használunk. Az alkalmankénti 3 óra alatt, rengeteg zenei játékra jut idő, amiknek a saját módszertanú feladatok és a furulya használata ill. az ehhez tartozó kottafüzetek adják az alapját.

 • Minden órán készülnek kézműves kincsek, amiket az év során a szülők ajándék formájában kapnak meg a koncertek előtti alkalommal. (Míg csoportosan alkotnak, addig van mód a hangszerismeret egyéni félzárkóztatására.)

 • A furulya megszólaltatásához levegőre van szükségünk, a zenei versenyeink felfokozott állapota lassú folyamatként, de rávezetik a helyes légzésre.

 • Az órához az év első harmadában még lehet csatlakozni.

 

A gyermekek fejlődését a három évközi koncertünkön követhetik nyomon a szülők. (Téli -Tavaszi – Évzáró)

A foglalkozások 2022. október 1. után indulnak.

Első alkalomra kérünk:

Váltócipőt (zoknit)

Szoprán, germán fehér (lehetőleg ne színes és ne átlátszó) Yamaha furulyát, ha nincs, a jelentkezési lapon kérjük igényét feltüntetni, segítünk beszerezni!( 3700 Ft/db)

1 db díszítés nélküli felnőtt (A4-es) méretű cipő dobozt, kincsesláda céljából. (Amibe a furulya is belefér)

 

Helyszíneink:

XI. ker. Gazdagréti Közösségi Ház – Törökugrató utca 9.
HÉTFŐ
13.00-15.45
XIV. ker. AZTA! Műhely – Bosnyák u. 7/b.
SZERDA
13.15-16.00
XXII. ker. Hangszervarázs Zenetanoda - Jókai Mór u. 17.
PÉNTEK
13.15-16.00
Törökbálint, Munkácsy Mihály Művelődési Ház
CSÜTÖRTÖK
13.00-15.45

 

 

Árak   JELENTKEZÉSI LAP     FOGLALKOZÁShoz   FŐOLDALra