Pedagógusaink

Nagy Mária

Csodálatos dolog minden nap belépni az Operaház falai közé. Egy kitüntetés, ha még erről beszélhet is az ember a közönségének. A gyerekeknek tartott előadások, a tudni akarás vágyát, tisztaságát bizonyítják számomra, amelyek adják a doppingot a sokágú munkámhoz. A gyermekek és családjaik óhaját teljesítettük a zeneóvodánkkal és az egésznek az ötvözete a Zenei - opera táborunk.

Először szüleim álmát valósítottam meg, azzal, hogy zenész lett belőlem, de tudom, hogy ha valakiben ott motoszkál a lehetőség a művészetek felé, akkor minden útja visszakanyarítja ebbe az álomvilágba. Én teljesítettem a szüleim álmát, de azért is  boldog lehetek, mert az én vágyamat a lányom, Rosales Mária fogalmazta meg, helyezte keretek közé és egy ötletből kiépítette a Rosales módszert.

1960 Törökbálinton születtem, ahonnan minden nap a zenetanulás miatt Pestre jártam a mai Bárdos Lajos Zenei Általános iskolába. A Budapesti Bartók Béla Konzervatórium után a Liszt Ferenc Zeneművészeti  Főiskolán végeztem mint Szolfézs-Karvezetés -Hegedű szakon. Majd Mexikóban ösztöndíjas  voltam és hazatérésemmel  a Főiskolát folytattam brácsa szakon. Ekkor kerültem be az Operaházba.

A Magyar Állami Operaház zenekarában, 1984-től a zenekar brácsa művészeként szerepelek napról napra.

Az Operaház Gyerek műsoraiból hármat vezethetek én, amelyek a hangszerek és az Operaház körül forognak.  (Hangszervarázs Hangszerbemutató, Csengő-bongó, Varázslatos opera és a Hangszervarázs rajzversenyt is én bonyolítom .)

A Failoni Kamarazenekar szervezője és tagjaként rengeteg kamara, szimfonikus koncerten, de opera előadáson, lemez felvételeken közreműködtem.

A Viol'art vonósnégyessel koncerteken, bálokon, vállalati összejöveteleken veszek részt, mint előadás résztvevője, vagy csak háttérzene közreműködője.

A HANGSZERVARÁZS ZENEtanoda és a hozzá tartozó zeneovi a hétköznapok csemegéje, mert a zenekari muzsikálás mellett marad még idő a tanításra is. Olyan feltöltő energiát sugároznak a gyerekek, hogy ezzel a szendvics módszerrel sokkal több szórakozásra marad lehetőségem. A két fajta tevékenység kiegészíti és táplálja egymást.

A hangszerek és Operaház bemutatása újabb lehetőséget nyújt, mert az interaktív előadás, a mindig változó és ismeretlen közönség újabb kapukat tár kreatívságom elé.

Csak olyat teszek a családom mellett, amely minden ága irigylésre méltó, így büntetlenül tehetem megállás nélkül