Operaház nagykövete

 
 
Nagy Mária,
 
a Magyar Állami Operaház zenekari művésze, nagykövete
a Gyermekprogramjainak játékmestere
a Hangszervarázs Zenetanoda
és a Rosales Zeneovi vezetőjeként, több mint harmadik évtizede foglalkozom azokkal az előadássorozatokkal, amelyet most az Intézményvezetőknek ajánlok

 

DÍJTALAN előadás intézmények részére.

Előadás a zenekar munkájáról vagy egy adott operáról vagy a hangszerekről - 3-18 éves gyerekek részére.

A kérés, hogy teljes díjtalanság övezze az előadást, mind a szervezők, mind a fellépők részéről!

 Előzetes megbeszélés, bejelentkezés:

Nagy Mária 06-30-936-2040
e-mail: nagy.maria.opera@gmail.com
 
Kedves Intézmény Vezetők!

(Eddigi tapasztalatok nyomán készült)

Ez egy ELŐADÁS, ahol megtanítjuk a gyermekeket a színház rendjére, arra, hogy, hogy érezheti mindenki jól magát egy alkalom alatt!

Nagy szükségem van a pedagógusokra, mert ők azok, akik példával járnak elő, akik fel tudják készíteni a gyermekeket a program fontosságára és céljára. (Ekkor nem eszünk, iszunk, kávézgatunk, hanem csöndben hallgatjuk, amiről szól az előadás, közösen élvezzük a játékokat és a felnőttek sordinos (hangfogó) irányításával hajtjuk végre a feladatokat, mint az Operaházban.)

Kéréseim csak a mindenki örömére szolgáló közös élményszerzést szolgálják!

  • Kérném a terem berendezését, lehetőleg padokkal, székekkel elrendezni, de ha nincs rá mód, akkor rendes szőnyegekkel. Tornateremben, ha nincs letéve semmi, a legmegfelelőbb. Ha padok vannak, akkor a "színpaddal" szemben legyenek elhelyezve! (Tornatermi vastag szivacsokkal kérem, hogy ne, mert mozgásokat, helyben futást végzünk zenére és egymásra esnek ezeken!)
  • Ha hosszúkás a terem, akkor a „színpad” a hosszabb felén legyen középen kialakítva, hogy a közönség félkörben ülhessen velem szemben, lehetőleg a gyerekek a fényt hátulról kapva.
  • Az előadás színpadi kelléke egy bármilyen asztal, amire pakolhatom a hangszereket és óvodákban,  kisiskolásoknál egy zsámoly, amelyre felállhatok, hogy a kis néző jobban láthasson, amikor ők is állva mozognak a vonóm váltására.
  • megbeszélt időben való kezdést muszáj betartanom, hogy  a tervezett előadásom végét is megtarthassam, így mint egy színházban, a kitűzött kezdés a bemutató kezdését jelentse és ne a gyerekek udvarról való behozatalát! Tehát (9.00 v. 10.00 v. 11.00 órakor) 
  • Ha nyíltnap van éppen az Intézményben, akkor a szülők - ha tanársegédek vesznek rész az intézmény programjában, akkor a tanulók bejöhetnek, de csak ha az elejétől végéig módjukban áll szemlélni az eseményeket!
  • Akik másoknak ajánlják az előadást, azoknak a másik helyszín adatait meg kell velem osztaniuk, hogy ne kelljen a segítőt zargatnom munkája közben.