(5-7)Dúr-moll iskola előkészítő

Nézd meg rövid összeállításunkat, mely itt tekinthető meg!

 • A zenén és hozzá kapcsolódó játékokon keresztül ismerkedünk a világgal, kreatív foglalkozás bevonásával.
 • Megtanuljuk, hogy lehet jól és hasznosan tölteni, kihasználni az időt, hogy lehet gyorsan az ismeretekhez eljutni, úgy, hogy mellette minden másra is maradjon energiánk.
 • Csak komoly szándékú jelentkezőkre számítunk, akik a rendszeres megjelenésükkel és az otthoni napi 2 perc munkával biztosítják a hihetetlen gyors haladást. 
 • Tehetségkutatás történik a 3 órás komplex fejlesztő foglalkozáson, más művészeti ágakkal ötvözve, amelyben a kotta, és a hangszer alaphangjait önállóan is képesek leszünk elmondani, megszólaltatni. 
 • A DÚR-MOLL délutáni kezdési időpontjai adnak egy menekülési útvonalat azoknak, akik nem szeretnek bent aludni délután az óvodában.

 

 • Saját módszertannal és füzetcsomaggal dolgozunk, de mindent a gyerekek játékos létéből kiindulva. (matricázás, színezés, …)
 • Az év során 3 játék- és 3 kottafüzetet használunk. Az alkalmankénti 3 óra alatt, rengeteg zenei játékra jut idő, amiknek a saját módszertanú feladatok és a furulya használata ill. az ehhez tartozó kottafüzetek adják az alapját.
 • Minden órán készülnek kézműves kincsek, amiket az év során a szülők ajándék formájában kapnak meg a záró előtt. (Míg csoportosan alkotnak, addig van mód a hangszerismeret egyéni félzárkóztatására.)
 • Az órához az év első harmadában még lehet csatlakozni.
 • szülők nem tartózkodnak bent az órán, hiszen egy intenzív, csapat tevékenység és felkészítés veszi kezdetét.

 

A gyermekek fejlődését a három évközi koncertünkön követhetik nyomon a szülők. (Ismerkedő szeptember – Téli -Tavaszi – Évzáró)

Helyszíne: ZENESZÍNHÁZ - Budapest V. kerület Zrinyi utca 12. (Bazilika sétáló utcájában található, a Népművészeti bolt közvetlen szomszédságában, a Bazilika felöli üvegajtónál. A molinónk nagy tücske jelzi  a helyes utat.)

A foglalkozások minden évben október 1.-től indultak.

Első alkalomra kérünk:

Váltócipőt (zoknit)

Szoprán, germán fehér (lehetőleg ne színes és ne átlátszó) yamaha furulyát, ha nincs, a jelentkezési lapon kérjük igényét feltüntetni, segítünk beszerezni!

1 db díszítés nélküli felnőtt méretű cipő dobozát, kincsesláda céljából. (Amibe a furulya is belefér)

  Szülők figyelmébe ajánljuk! Amennyiben a tanítási helyszínünkhöz közeli óvodából jelentkeznek együtt gyermekek (4-6 fő) a dúr-moll foglalkozásra, mely 13.00, illetve 13.15 órakor kezdődik, így a zenepedagógus szívesen értük megy ebéd után a saját óvodájukba, megkönnyítve ezzel a szülők feladatát és a gyermekek helyszínre jutását. Az igényt kérjük, előre egyeztessék velünk!

  Helyszíneink:

  XI. ker. Gazdagréti Közösségi Ház – Törökugrató utca 9.
  Hétfő
  13.00-15.45
  XII. ker. Virányosi Közösségi Ház – Szarvas Gábor út 8/c
  Kedd
  13.00-15.45
  XIV. ker. Sixense Zuglói Tréningház – Gyarmat u. 74/b.
  Szerda
  13.00-15.45
  XVII.ker. Csöpike Tehetséggondozó-és Fejlesztőház - Berki Lili u. 6.
  Kedd
  13.00-15.45
  XXII.ker. Múzsaház – Jókai u. 17.
  péntek
  szombat
  
  13.00-15.45
  9.00-11.45
  
  Törökbálint – Munkácsy M. Művelődési Ház – Munkácsy M. u.83.
  Csütörtök
  13.00-15.45
  Árak   JELENTKEZÉSI LAP     FOGLALKOZÁShoz   FŐOLDALra