(4-5) Moderato

 

Csak komoly szándékú jelentkezőkre számítunk, akik a rendszeres megjelenésükkel biztosítják a csoport egyenletes haladását. 

A foglalkozásokat (30 óra) tematikusan építettük fel, melyekben minden játéknak, mozgásnak, dalnak, versnek, mondókának fontos szerepet adtunk. Fejlesztjük a logikai gondolkodást, a mozgás koordinációját és a finommotorikát. 

Már év közben ismert dalokat furulyázunk el, mellyekkel inspirációt nyerünk a következő hangok lefogásához, megtanulásához.

Keressük a furulya megszólalását, de a kottaolvasás alapjaival is ismerkedünk a matricázáson, színezésen keresztül.

4-5 éveseknek szóló fejlesztő 45 perces foglalkozás, ahol saját módszertani kotta és játékfüzetekkel tesszük érdekessé és egyszerűvé a furulya tanulást. Ebben az évben 1 kotta és 3 játékfüzetet fogunk használni.

Az órákhoz év közben decemberig lehet csatlakozni.

A szülőknek ajánljuk, hogy az Operaházban tartott interaktív foglalkozásainkon ismerkedjenek meg a gyermekekhez való közeledésünkkel és utána az órákon már ajánlott, hogy a gyermek egyedül is kipróbálja magát. Olyan feladatok és játékok veszik körbe, amik segítségével könnyebb az önállósodás, aminek elérésére szeretnénk mi is törekedni, továbbá az ismerkedés, tájékozódás az első közös koncertünkön ajánlott még.

 • Az ismerkedés, tájékozódás az első közös koncertünkön történik meg. Több kerületben kértek, hogy egy családias beszélgetést is vezessünk be, így azok dátumát hamarosan a jelentkezőknek emailban továbbküldjük. Ott van, ahol egy kis játék is sorra kerül a gyerekekkel, de a legtöbb helyszínen, csak eszmcsere a szülőkkel.

Szeptember utolsó szombat,-  9.00, 10.30, 12.00 és vasárnap 10.30, 12.00, 50 férőhelyes a Pince Színház, így mindenképpen be kell jelentkezni és ha ez megtörtént, akkor gyerekkel együtt hangolódunk a foglalkozásokhoz egy 1 órás hangszerbemutatós, interaktív játék a koncert során. (Ez az alkalom díjtalan!) http://hangszervarazs.hu/node/167

 • A gyermekek fejlődését a négy évközi (ismerkedő és bemutató) koncertünkön követhetik nyomon a szülők egy igazi, pici színházteremben. (Ismerkedő szeptember – Téli -Tavaszi – Évzáró) Helyszíne: ZENESZÍNHÁZ - Budapest V. kerület Zrinyi utca 12. (Bazilika sétáló utcájában található, a Népművészeti bolt közvetlen szomszédságában.)

 ​ Ez egy közös interaktív koncert, ahol meg lehet ismerni a pedagógusokat, a módszert, azt a hangulatot, amelyben könnyebben érjük el a gyermekek szereplési vágyát, a felhőtlen biztonságérzetét.  

Kedves Gyerekek!

Játszunk, ismerkedünk, nem kell hoznod semmit a koncertre a kísérődön kívül!

 

Év közben váltócipő használata ajánlott (zokni).

 • A csoportok létszáma: minimum 6 maximum 12 fő.
 • A foglalkozások minden évben október 1.-től indultak.

Helyszíneink: 

VII. ker. Oktatóterem - Károly krt. 3/a.
kedd
16.40-17.25
XI. ker. Gazdagréti Közösségi Ház – Törökugrató utca 9. 
Hétfő
16.40-17.25
XI. ker. Albertfalvi Közösségi Ház - Gyékényesi út
Kedd
16.00-16.45
XII. ker. Virányosi Közösségi Ház – Szarvas Gábor út 8/c. 
Kedd
16.15-17.00
XIII. ker. Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház - Dagály utca 15/A
Csütörtök
16.20-17.05
XIV. ker.  Sixense Zuglói Tréningház – Gyarmat u. 74/b.
Szerda
16.20-17.05
XVII. ker. Csöpike Játszóház - Berki Lili u. 6.
csütörtök
16.00-16.30
XIX. ker. Wekerlei Kultúrház (Gyermekház) – Petur u. 7.
Szerda
16.20-17.05
XXII. ker. Múzsaház – Jókai u. 17.
péntek
16.20-17.05
Budakalász – Kós Károly Művelődési Ház – Szentendrei út 9.
Péntek
16.20-17.05
Törökbálint – Munkácsy M. Művelődési Ház – Munkácsy M. u.83.
csütörtök
16.20-17.05

 

Árak   JELENTKEZÉSI LAP     FOGLALKOZÁShoz   FŐOLDALra